24.10.07 Zlínský deník - kultura

Mixer - UTB

UTB: Multimediální festival Mixer

19.10.2007 10:27
O čem je MIXER? Workshopy a semináře pod vedením významných odborníků, zajímavé výstavy a netradiční večírky. Mix fotky, grafiky filmu, animace, 3D designu, hudby a moderních technologií. To vše bude představovat především současnou tvorbu studentů vysokých škol. Jako tvůrčí prostor bude opět využit areál Svit. Zároveň však letos MIXER ovládne více celé město. Kromě kulturního institutu Alternativa, Malé scény a svérázné expozice v obytném činžovním domě na náměstí Míru, budou osloveny i vybrané zlínské designové obchody a grafická studia.
Product design Zlín 07

Pozvánka: Product design Zlín 07

18.10.2007 11:14
ZLÍN - Poletující bílé balonky pokrývající strop jako mraky, provazové houpačky obsazené krásnými dívkami, nevšední kostýmy vlající místnostmi jako andělíčkové na nebesích, pestrobarevné kompozice fotografií a poutavý design - to všechno a mnohem víc vám skýtá od středy 17. 10 třetí patro 12. budovy v bývalém svitovském areálu.
Hotovo.

Zlín se má stát už brzy líhní filmařů

20.10.2007 8:12
ZLÍN - Šanci prosadit se ve světě showbyznysu budou mít brzy začínající filmaři ve Zlíně. V tamních filmových ateliérech má totiž vzniknout podnikatelský inkubátor pro média. Jednalo by se o jediné středisko svého druhu v České republice. více


Jsou režiséři, kteří by mě za improvizaci uškrtili

10:00
ZLÍNSKÝ KRAJ - Pro dvaatřicetiletého herce a mluvčího Slováckého divadla Josefa Kubánika se hradišťská scéna stala jeho druhým domovem. Jako mluvčí se stará o zviditelnění svých kolegů-herců jednoho z nejoblíbenějších a nejnavštěvovanějších divadel nejen ve Zlínském kraji.
Ilustrační foto.

Legenda Nazareth míří do Hradiště

8:21, aktualizováno včera 10:22
ZLÍNSKÝ KRAJ - Řada bezpečnostních opatření i změn v dopravě se chystá v Uherském Hradišti v souvislosti s koncertem legendární kapely Nazareth. Skotští muzikanti spolu se skupinou Turbo a Svatým Plukem vystoupí od 19 hodin na tamním zimním stadionu.
Ilustrační foto

Zlínské muzeum připomene svátek patronů ševců a koželuhů

13:22
ZLÍN - Tradiční ševcovskou pouť chystá v předvečer svátku ševců, koželuhů a rukavičkářů zlínské obuvnické muzeum. Děti i dospělí se ve středu mohou těšit například na ukázky výroby kolíčkové obuvi, výstavu panenek v historických kostýmech, jarmark i kouzelníka Mavericka v podání Michala Kovaříka. ČTK to řekla vedoucí obuvnického muzea Miroslava Štýbrová.