29.10.07 Zlínský deník - kultura

Ženy na oslavě neváhaly ani sundat kroje.

Vlčnovjan o víkendu oslavil 35. výročí

ZLÍNSKÝ KRAJ - Významného jubilea se letos dočkali členové folklorního souboru Vlčnovjan. O víkendu 27.-28. října totiž oslavili pětatřicáté výročí založení svého spolku. Na slavnostním programu v místním Klubu sportu a kultury vystoupila osmdesátka bývalých i současných členů.
Cimbálová muzika Stanislava Gabriela z Babic.

Gabrielovci křtili cédéčko

ZLÍNSKÝ KRAJ - Sobotní večer 27. října patřil v Babicích jednoznačně Cimbálové muzice Stanislava Gabriela. Mladí folkloristé se přesně po roce sešli v tamním kulturním domě, aby tak podle slibu na stejném místě pokřtili své nejnovější cédéčko.
Hotovo.

Uherské Hradiště ožije v listopadu filmy s ekologickou tématikou

ZLÍNSKÝ KRAJ - Desítky amatérských i profesionálních snímků s ekologickou tématikou mohou zájemci zhlédnout od 19. listopadu v Uherském Hradišti. Bude se zde totiž konat 32. ročník mezinárodního ekologického festivalu Týká se to také tebe.
Divadelní zkouška.

Uherskohradišťský soubor uvede premiérově Šťovík, pečené brambory

Program Slováckého divadla v Uherském Hradišti obohatí nová inscenace, tentokrát z fotbalového prostředí. Komedie Šťovík, pečené brambory maďarského autora Zoltána Egressyho pro uherskohradišťskou Malou scénu zrežíroval David Vacke. Divadlo uvede hru poprvé v pondělí, zájemci ji ale mohou zhlédnout o den dříve. V neděli dopoledne se totiž uskuteční veřejná generální zkouška, řekl mluvčí a herec divadla Josef Kubáník.
Dagmar Pecková

Dagmar Peckovou doprovodí filharmonici

ZLÍN - Zazpívat si za doprovodu Filharmonie Bohuslava Martinů přijede do Zlína Dagmar Pecková. Svým recitálem zakončí 1. listopadu v Domě umění pátý ročník mezinárodního hudebního festivalu Harmonia Moraviae.
Talk show - Divadélko v klubu

Talk show: Na přetřes přišly veselé historky i flámy

ZLÍN - Pilotním dílem odstartovala včera ve Zlíně divadelní talk show Tvář pod maskou. Na jevišti Divadélka v klubu si moderátorka Helena Simerská povídala s dramaturgy Městského divadla Zlín Janou Kafkovou a Vladimírem Fekarem. Na přetřes přišly zážitky z dětství, úsměvné historky z cest do zahraničí i z flámů.

Holešov požár synagogy za 2. světové války

Víte jak to bylo v Holešově se synagogou? Mrkněte.

A tady je poračování... pusťte si to klidně naráz.